15 Mart 2017 Çarşamba

ELMALI TURTANIN YAPILIŞI VE MALZEMELERİ

Elmalı Turtanın Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur için;

2 adet yumurta
250 gr margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
İçi için;

4 kırmızı elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı çekilmiş ceviz
Üzeri için;

Pudra şekeri
Elmalı Turtanın Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru yoğuracağınız kaba erittiğiniz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırın. Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye alıp şekeri ekleyin. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve tarçını ekleyip karıştırın. Turtayı pişireceğimiz kabı hafif sıvı yağ ile yağlayın. Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırın. Hamuru kabımıza yayın. Elma harcını üzerine yayın. Üstüne şeritleri yapın ve yumurta sarısı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. (benim fırınım 180 derecede düşük kalıyor 200 de pişiriyorum). Piştikten sonra pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder